Cine Suntem?
Cabinet Endocrinologie
Dr. Lăcătușu Camelia
Cabinetul de endocrinologie al ENDOMED DR LĂCĂTUȘU din Timișoara oferă întreaga gamă de servicii de specialitate pentru pacienții cu boli endocrine, iar consultațiile de endocrinologie sunt oferite de Dr. Camelia Lăcătușu, medic primar endocrinolog.
Dr. Lăcătușu Camelia – Medic Primar Endocrinolog cu competență în ecografie endocrină, pune în slujba pacienților experiența acumulată si cunoștințele medicale, întâmpinându-i cu soluții eficiente. Profesionalismul, eficiența și acuratețea se împletesc excelent cu seriozitatea, dinamismul și dăruirea Dr. Lăcătușu Camelia, din grijă pentru sănătatea ta!
Cabinetul este deschis pacienților pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor sistemului endocrin (glanda tidoidă, paratiroidele, hipofiza, glandele suprarenale, glandele sexuale și hormonii secretați de acestea), oferind consultații de specialitate pentru adulți.
A absolvit UMFT Victor Babeș din Timișoara în 2001 și este medic specialist endocrinolog din mai 2008 și medic primar din iunie 2013. Este membră în mai multe societăți de specialitate (SOCIETATEA ROMÂNĂ DE ENDOCRINOLOGIE-SRE, SOCIETATEA EUROPEANĂ DE ENDORINOLOGIE-ESE, SROBMS-Societatea Română de Osteoporoza și boli musculo-scheletale).
Dr. Apreutesei Andreea
Dr Apreutesei Andreea este medic specialist endocrinolog din anul 2022.
A absolvit facultatea de Medicină la UMF Timisoara in anul 2016 iar in perioada 2017-2021 a fost medic rezident endocrinolog in cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brinzeu “ Timisoara.
Este membra a Societății Române de Endocrinologie, Societatii Europene de Endocrinologie si a participat la numeroase cursuri postuniversitare.
Echipa Endomed
Dr. Apreutesei Andreea
Dr. Lăcătușu Camelia
Cum te putem ajuta?
Cabinet Endocrinologie
Cabinetul a fost înființat în 2008 și are ca principal obiectiv acordarea de servicii medicale din domeniul patologiei endocrine și metabolice, precum:
Întrebări frecvente
Raspunsuri si intrebari
Cum functioneaza glanda tiroida?
Asa cum motorul unei masini nu poate functiona fara benzina, nici tiroida nu poate produce hormonii tiroidieni in lipsa combustibilului – acesta este iodul, care se gaseste in anumite alimente: sarea de masa iodata, fructele de mare, painea, laptele. Cand le consumi, iodul trece in sange. Pe urma, tiroida extrage din sange acest ingredient care ii este necesar si il foloseste pentru a produce doua tipuri de hormoni tiroidieni:
- Tiroxina (denumita T4, deoarece contine 4 atomi de iod)
- Triiodotironina (denumita T3, deoarece contine 3 atomi de iod)
Cand organismul are nevoie de hormoni tiroidieni, glanda tiroida ii secreta in fluxul sanguin in cantitati adecvate indeplinirii nevoilor metabolice ale celulelor.
Ce sunt nodulii tiroidieni?
Verificarea periodica a tiroidei determina depistarea precoce a nodulilor. Nodulul tiroidian reprezinta o delimitare distincta a parenchimului tiroidian fata de tesutul vecin, evidentiata clinic vizual sau prin palpare si/sau ecografic. Nodulul tiroidian se formeaza in interiorul glandei tiroide. In majoritatea cazurilor, nodulii sunt inofensivi. Insa, in anumite cazuri, pot fi maligni (cancerigeni).
Când este recomandată ecografia mamară?
- ca metodă de screening pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor sânului la femeile sub 40 ani sau la femeile gravide și cele care alăptează;
- pentru femeile peste 40 ani este indicat ca ecografia sânilor să fie efectuată în completarea mamografiei (când sânii sunt denși la mamografie sau se detectează anomalii mamografice) sau după o modificare detectată de medicul imagist;
- pentru investigarea inflamațiilor/ infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) sau posttraumatic;
- pentru diferențierea formațiunilor mamare benigne (necanceroase) de cele maligne (canceroase);
- în ghidarea puncțiilor mamare percutane;
- în evaluarea răspunsului tumoral la chimioterapie.
Când absența sarcinii este semn al infertilității?
- Cuplul ar trebui să își pună semne de întrebare atunci când sarcina nu apare după o perioadă de un an de zile de contact sexual neprotejat (minim 2 rapoarte sexuale neprotejate pe săptămână). La cuplurile mature, peste 35 de ani, perioada aceasta se restrânge la 6 luni. În această situație, ambii parteneri trebuie să se adreseze unui medic specialist în infertilitate, care va recomanda diverse tipuri de analize și investigații ce îl vor ajuta să stabilească un diagnostic corect. Mai departe, medicul ginecolog, specialist în infertilitate va sugera opțiunile de tratament, iar pacienții optează pentru varianta cea mai eficientă.Foarte important, dacă un cuplu are probleme de infertilitate nu înseamnă că singura soluția este fertilizarea in vitro. Cauzele infertilității pot fi numeroase și la fel și metodele de tratament. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, un cuplu din șase de vârstă reproductivă este afectat de probleme de fertilitate, iar cauzele sunt la fel de numeroase. Prin urmare, nu te demoraliza și informează-te despre terapiile medicale pe care trebuie să le urmezi alături de partenerul tău.
De ce să vii la noi?
Cabinet Endocrinologie
1
Personal pregătit profesional
Participăm la conferințe și întâlniri naționale și internaționale pentru a oferi pacienților noștri servicii de calitate.
2
Servicii sigure
Suntem membri in cadrul Societatii Romane de Endocrinologie (SRE), Societatii Europene de Endocrinologie (ESE) , Societatii Romane de Osteoporoza si Boli Musculoscheletice (SROBMS).
3
Prețuri pentru toată lumea
Avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiș și puteți beneficia de consultații gratuite.
Articole Utile
Sfaturi si Recomandari
Despre funcția tiroidei în sarcină
Disfunctiile glandei tiroide (hipo si hipertiroidii), in principal in primele saptamani de sarcina sunt asociate cu tulburari adverse neuro-comportamentale la copil, sugereaza studiile recente (Univ din Rotterdam, Olanda -publicat in iunie 2019 in revista The Lancet Diabetes and Endocrinology sau Univ din Messina, Italia).
Doar 20 minute pe zi în contact cu natura scad nivelul hormonilor de stres
Oboseala este un simptom comun al multor tulburări endocrine, de exemplu, anomalii ale metabolismului…